Zonnepanelen

Onze partners

We werken samen met gerenommeerde merken zoals SolarEdge Jinko solar en Solarstell, bekend om hun uitstekende kwaliteit en prestaties. Onze hoogwaardige zonnepanelen bieden niet alleen energiebesparing op uw maandelijkse rekeningen, maar ook betrouwbare en efficiënte energieopwekking. Met Solar Edge profiteert u van geavanceerde technologieën, zoals slimme energieoptimalisatie en monitoring, voor een optimale prestatie van uw zonne-energiesysteem. Jinko staat bekend om innovatieve ontwerpen en betrouwbaarheid, zodat u kunt vertrouwen op duurzame energieopwekking gedurende vele jaren. Solarstell onderscheidt zich met hun montagemateriaal van andere systemen met 20 jaar productgarantie. Zij gaan daarbij uit van de zwaarste weersomstandigheden en baseren hun richtlijnen op de NEN. Ons deskundige team begeleidt u graag bij elke stap, van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud. Maak vandaag nog de slimme keuze en investeer in een duurzamere toekomst! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in elektriciteit met behulp van fotovoltaïsche cellen. Deze cellen, gemaakt van silicium, genereren gelijkstroom (DC) wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. Met behulp van een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet in bruikbare wisselstroom (AC) voor je huis of het elektriciteitsnet.

De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is doorgaans 20 tot 25 jaar. Gedurende deze periode blijven ze efficiënt stroom opwekken, hoewel de energieopbrengst geleidelijk kan afnemen.

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van factoren zoals je energieverbruik, beschikbare dakoppervlakte en de efficiëntie van de panelen. Ons team van experts kan je helpen met een gedetailleerde analyse om het juiste aantal zonnepanelen voor jouw specifieke situatie te bepalen.

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals het type panelen, het vermogen, de installatiekosten en type omvormer. Onze deskundige adviseurs kunnen je voorzien van een nauwkeurige prijsopgave op maat, afgestemd op jouw behoeften en budget.

De terugverdientijd van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals de energieprijs, initiële investeringskosten en energieopbrengst. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 10 jaar. Ons team kan je helpen bij het berekenen van de geschatte terugverdientijd op basis van jouw specifieke situatie.Bij Energie door Zon staan we klaar om je te helpen bij het maken van de juiste beslissing. Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe we je kunnen ondersteunen bij het besparen op energiekosten en het verduurzamen van je woning met behulp van zonnepanelen

Als de spanning op ons elektriciteitsnet goed is, werken apparaten zoals tv’s, computers en omvormers van zonnepanelen normaal. Een goede spanningskwaliteit ligt tussen de 207 en 253 volt. Zodra de spanning afwijkt en te hoog of juist te laag is, treden spanningsproblemen op. U herkent spanningsproblemen aan bijvoorbeeld lichten die vaker knipperen of zonnepanelen die geen stroom meer terugleveren.

Bron: https://www.stedin.net/aansluiting/ik-ga-energie-opwekken/spanningsproblemen

Een wasmachinegroep (officieel: PV-verdeler) is een term die gebruikt wordt om een elektrische aansluiting te beschrijven waarbij de omvormer van de zonnepanelen aan wordt gesloten op een bestaande aansluiting in de woning. Vaak is een wasmachine aangesloten op een groep op zolder en is deze bij uitstek geschikt voor deze vorm van aansluiten, daarom wordt deze algemene vorm zo genoemd.

De productie van zonnepanelen verandert iedere paar maanden, dit betekent dat de voorraad ook veel wisselt. Het kan zijn dat het paneel wat wij aanbieden niet langer beschikbaar is maar wel een volgende versie. Dit betekent dat deze panelen nagenoeg altijd beter zijn (meer opbrengst of garantie) dan de oorspronkelijk aangeboden panelen. Wanneer hier verschil in zit zal u voor installatie hierover geïnformeerd worden.

Dit kan te maken hebben met de internetverbinding van de omvormer. Vaak is de omvorm er aangesloten op de WiFi. Het WiFi signaal van uw modem is minder stabiel, dan wanneer de omvormer middels een internetkabel is verbonden aan het internet. Mocht dit het geval zijn, dan zult u het modem moeten resetten. Vaak is dit de oplossing van het probleem.

Particuliere klanten hoeven bij een offerte tot een bedrag van 12.000 euro exclusief BTW geen aanbetaling te doen. Dit is om klanten het vertrouwen te geven dat zij geen geld verliezen door het risico dat wij opeens zouden ophouden met bestaan. Direct na installatie en oplevering krijgen onze klanten een factuur voor het volledige bedrag.

Dit is technisch mogelijk. Vaak is het bij particulieren mogelijk om ongeveer 30 tot 50% van het geïnstalleerde vermogen er later nog bij te plaatsen. Houdt er wel rekening mee dat dezelfde panelen dan zeer waarschijnlijk niet meer beschikbaar zullen zijn en dat ze er dus totaal anders zullen zien dat het oorspronkelijke systeem.

De meeste huizen hebben een 1-fase van 35 ampère of een 3-fase aansluiting van 3×25 ampère. Wanneer er veel zonnepanelen geïnstalleerd worden of veel elektrische apparaten als een laadpaal, warmtepomp, airco’s etc, dan betstaat het risico dat de hoofdzekering overbelast. Door powermanagement toe te passen in de meterkast kan worden voorkomen dat er overbelasting ontstaat doordat bepaalde apparatuur wordt begrensd.

Dit kan te maken hebben met de internetverbinding van de omvormer. Vaak is de omvorm er aangesloten op de WiFi. Het WiFi signaal van uw modem is minder stabiel, dan wanneer de omvormer middels een internetkabel is verbonden aan het internet. Mocht dit het geval zijn, dan zult u het modem moeten resetten. Vaak is dit de oplossing van het probleem.

Wanneer het blauwe en groene lampje constant branden, weet je dat de omvormer goed werkt. Wordt hiervan afgeweken, dan verwijs ik naar de volgende link, waar alle mogelijke combinatie worden genoemd er toegelicht. https://www.solaredge.com/nl/leds

Als je op een bepaald moment meer stroom opwekt dan je verbruikt kan je stroom terug leveren aan het net. Jouw meter loopt dan terug. Dit wordt dan verrekend met de stroom die je verbruikt als er minder stroom wordt opgewekt. Dit noemen we salderen.

Nu mogen huishoudens alle stroom die ze zelf met zonnepanelen opwekken en niet direct verbruiken, aftrekken van de hoeveelheid stroom die ze hebben ontvangen van hun energieleverancier. Het kabinet heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee ze de salderingsregeling vanaf 1 januari 2025 wil afbouwen. De Tweede en Eerste Kamer moeten het wetsvoorstel eerst nog goedkeuren voordat het afbouwplan in 2025 in werking kan treden.

Zonnepanelen hoef je niet te onderhouden. Af en toe schoonmaken is wel zinvol. Dit alleen met water en een zachte spons. Over de zonnepanelen zit een coating wat ervoor zorgt dat ze na een regenbui zelfreinigend zijn.

De omvormer hoef je ook niet te onderhouden. Zorg wel dat hij niet te warm hangt en haal een keer een stofdoek eroverheen.

Er zijn blauwe en zwarte zonnepanelen. Het grootste verschil tussen deze soorten zonnepanelen, is dat een blauw zonnepaneel de meeste energie opwekt bij direct zonlicht en een zwart zonnepaneel ook veel energie kan opwekken met indirect zonlicht. Met het Nederlandse klimaat maakt de keuze van de kleur van de zonnepanelen echter niet veel uit.

 

Zeker! Zonnepanelen wekken ook in de winter en herfst energie op. Het is een misverstand dat zonnepanelen enkel in de zomermaanden energie opwekken. In de zomer wordt er uiteraard wel meer energie opgewekt, maar ook als het bewolkt is, wordt er nog steeds energie opgewerkt. Zonnepanelen werken namelijk niet op zonlicht, maar op licht. Ook als het zonnepaneel in de schaduw staat, valt er altijd licht op en wekt-ie dus energie op.

Zonnepanelen verzekeren is in de meeste gevallen niet nodig, Bij de meeste huishoudens vallen de zonnepanelen onder de opstalverzekering. Dit geldt in bijna alle gevallen met een schuin dak. Bij platte daken, raden wij aan om na te vragen bij uw verzekeraar of deze ook onder de opstalverzekering vallen. Echter vraag dit altijd even na bij uw verzekeraar. Beter save then sorry.

Het is zeker mogelijk om zonne-energie op te slaan. Dit kan met een thuisaccu. Op het moment is het nog niet interessant om dit op te slaan, maar wanneer de salderingsregeling in 2030 volledig is afgebouwd, wordt het wel een zeer interessante mogelijkheid. Onze specialisten houden deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten. Wij verwachten dat deze ontwikkeling vanaf 2030 een veelgebruikte oplossing zal zijn.

Ja. Als panelen gedurende lange tijd op een woning liggen en de eigenaar niet van plan is ze snel te verwijderen, zijn panelen onroerend. Daarom worden zonnepanelen meegenomen in de vaststelling van de woz-waarde van een huis. Meestal wordt een huis door zonnepanelen meer waard.

Recente projecten

× Stel hier je vraag